• Startdatum:
  • 31 december 2018
  • Cursusduur:
  • 1 dagdeel
  • Werkzaam als:
  • AIOS

Inleiding
De opleidingen tot medisch specialist zijn in verandering. De nieuwe opleidingsplannen zijn competentiegericht, waarbij opgeleid wordt volgens de CanMEDS (medisch competentieprofiel).
Dit heeft behoorlijk wat consequenties op het gebied van opleiden voor zowel de opleider als voor de AIOS.

Doel
In deze cursus leert u wat de praktische gevolgen van deze vernieuwingen zijn voor uw opleiding. ‘Hoe is het opleidingstraject vormgegeven?‘, ‘Welke eisen worden er gesteld?’, ‘Wat kunt u daarbij van
de opleider verwachten?’ en ‘Hoe, wanneer en wat wordt er getoetst?’. Ook wordt besproken hoe u zelf richting kunt geven aan uw eigen ontwikkeling en hoe u een proactieve houding kunt aannemen op de werkvloer.

Docenten
De cursus zal worden begeleid door een ervaren AIOS en een onderwijskundige. Er kunnen maximaal 20 beginnende AIOS (1e jaar opleiding) deelnemen aan de cursus.

Toetsing
Specifieke toetsing vindt niet plaats. Iedere deelnemer ontvangt een bewijs van deelname voor in het portfolio.

Tijdsduur
Het programma vindt plaats tussen 13.15 en 15.45 uur

Doelgroep

AIOS (1e jaars) die beginnen aan hun opleidingsperiode in het LUMC.

13:00 Registratie
13:15 Programma
16:00 Afsluiting
,

Medewerker Leidse OOR ziekenhuizen:  € 0,-.
Medewerker niet Leidse OOR : € 125,-.

Specifieke voorwaarden
Voor deelnemers werkzaam binnen de Leidse OOR is de cursus gratis op voorwaarde dat de gehele cursus wordt bijgewoond dan wel dat er tijdig wordt geannuleerd (zie algemene voorwaarden voor annuleringskosten). Annuleringsvoorwaarden gaan in 3 maanden voorafgaande aan de cursus.