U bent werkzaam als opleider. Als opleider bent u verantwoordelijk voor de scholing van studenten, coassistenten en artsen in opleiding (tot specialist). Bij Boerhaave Nascholing kunt u terecht voor bijscholing en cursussen omtrent het opleiden en samenwerken met studenten en AIOS.

Waarom kiezen voor Boerhaave Nascholing Leiden? Wij bieden onderwijs van hoge kwaliteit, zijn verbonden met het LUMC en Universiteit Leiden, geven onderwijs altijd volgens de meest recente wetenschappelijke ontwikkelingen. Daarnaast ontmoet u tijdens de nascholing collega-artsen met dezelfde behoefte aan nascholing. 

Eén van de kerntaken van het LUMC is onderwijs: het opleiden van studenten en het nascholen van artsen. Het opleiden van artsen in opleiding tot specialist is daar een belangrijk onderdeel van. De grootste rol in het opleiden van artsen in opleiding spelen de medisch specialisten. Voor medisch specialisten die AIOS (artsen in opleiding tot specialist) opleiden, heeft het LUMC een divers pakket aan trainingen ontwikkeld. Dit wordt uitgevoerd door Boerhaave Nascholing, voor de Onderwijs- en Opleidingsregio Leiden (OOR).

Bekende voorbeelden uit ons aanbod

  • ‘Teach the Teachers’-cursus;
  • Korte Praktijk Beoordeling (KPB) workshop;
  • 360° feedback;
  • Voortgangsgesprekken;
  • Critical Appraisal of a Topic (CAT).

In deze cursussen leert u alles over een prettige samenwerking met de student, het geven van feedback en het opleiden van AIOS.

De cursussen worden meestal gegeven door een duo bestaande uit een clinicus en een onderwijskundige of deskundige op het gebied van medisch professionele ontwikkeling. De waardering voor de cursussen is groot. Deelnemers waarderen de Boerhaave –LUMC-cursussen gemiddeld met een ruime vier op een vijfpuntschaal. De waardering betreft met name de kwaliteit van de sprekers, de opzet van de cursus en de keuze van onderwerpen. De Boerhaave commissie van het LUMC borgt de kwaliteit van alle medische nascholing voor specialisten.

Wilt u iets vragen of heeft u een suggestie? Neem dan contact met ons op. Wij lezen het graag.