Is er voor mijn doelgroep accreditatie aangevraagd? Om te zien of er accreditatie is aangevraagd, gaat u naar de cursuspagina op onze website. In het grote informatieblok vindt u een opsomming van accreditaties die zijn aangevraagd en/of toegekend. Indien er geen vermeldingen staan, dan is er geen accreditatie aangevraagd.

Hoeveel accreditatiepunten ontvang ik? Het aantal accreditatiepunten staat vermeld bij de cursus. Op de homepagina klikt u op cursusaanbod. Klik op de titel van de cursus. In het blauwe blok vindt u een opsomming van de toegekende accreditatiepunten per beroepsvereniging. Staat uw beroepsvereniging er niet tussen, dan is er geen accreditatie aangevraagd. Indien er geen vermeldingen staan, dan is er (nog) geen accreditatie aangevraagd.

Op de cursuspagina staat vermeld dat accreditatie is aangevraagd bij ABC1, waar staat deze afkorting voor? ABC1 staat voor ‘Het Accreditatie Bureau Cluster 1’. Dit is het accreditatiebureau voor huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en artsen voor verstandelijk gehandicapten.  Dit betekent dat na afloop van de cursus in pe-online accreditatiepunten aan deze beroepsgroepen worden toegekend door ons.

Op de cursuspagina staat vermeld dat accreditatie is aangevraagd bij ABAN, waar staat deze afkorting voor? Het ABAN (Accreditatie Bureau Algemene Nascholing) is het centrale loket voor het aanvragen van accreditatie van algemene nascholingen. Een algemene nascholing is een niet-vakinhoudelijke nascholing op het gebied van bijvoorbeeld: gezondheidsrecht, medische ethiek, communicatie, management-vaardigheden en zorgstelsel. Ook nascholingen die (deels) het medisch handelen betreffen en bedoeld én evenredig geschikt zijn voor meerdere specialismen kunnen voor accreditatie bij het ABAN in aanmerking komen. Denk hierbij aan een nascholing over MS waarbij de ziekte voor meerdere specialismen belicht wordt.

Wanneer wordt accreditatie bijgeschreven? De toegekende accreditatiepunten voeren wij na afloop van de cursus zo snel mogelijk in op basis van de presentielijst.

Mijn punten zijn nog niet bijgeschreven? Als uw punten nog niet zijn bijgeschreven stuurt u dan een e-mail met uw BIG-nummer naar boerhaavenascholing@lumc.nl. Wij controleren waarom de punten nog niet zijn bijgeschreven.

Waar vind ik mijn certificaat? Certificaten vindt u in ‘Mijn Boerhaave Nascholing’. U kunt uw certificaat zelf downloaden als u bent ingelogd. Bij afgeronde cursussen staat achter de titel van de cursus een link naar documenten.