Als huisarts heeft u een brede medisch inhoudelijke kennis. Aangezien de medische wetenschap niet stilstaat wilt u deze kennis up-to-date houden en op de hoogte zijn van de ontwikkelingen in de diverse medische vakgebieden. Al meer dan 70 jaar kunnen huisartsen hiervoor terecht bij Boerhaave Nascholing in de vorm van symposia, e-learning modules, praktische vaardigheidstrainingen en blended nascholingen. Elk jaar wordt er een nieuw nascholingsprogramma gemaakt met daarbij een aantal jaarlijks terugkerende populaire nascholingen.

 

Vandaag geleerd, morgen toegepast in uw praktijk!
Boerhaave Nascholing organiseert  klein- en grootschalige cursussen voor huisartsen waar de nieuwste ontwikkelingen op alle medische vakgebieden aan bod komen. Jaarlijks scholen wij vele huisartsen die hun vakinhoudelijke kennis willen bijhouden of hun vaardigheden willen trainen. Ons motto is ‘Vandaag geleerd, morgen toegepast in uw praktijk’. Onze sprekers vertalen dan ook wetenschappelijke kennis in praktische handvatten voor de huisartsenpraktijk. De toepasbaarheid wordt geborgen door de leden (huisartsen) van de stuurgroep Eerstelijnsgeneeskunde.

Vorderingen en praktijk
Boerhaave Nascholing sluit traditioneel elk jaar af met de nascholing ‘Vorderingen en praktijk’. Tijdens deze nascholing staan ieder jaar een aantal actuele medische thema’s centraal.  Huisartsen uit het hele land zijn welkom. In één dag bent u weer helemaal up-to-date!

Summer School
Jaarlijks organiseert Boerhaave Nascholing de kleinschalige tweedaagse Summer School voor huisartsen bestaande uit vier vaardigheidstrainingen: anatomie- en injectietechnieken, chirurgische vaardigheden, gynaecologische vaardigheden en oogheelkundige verrichtingen. De meeste van deze vaardigheidstrainingen zijn op diverse momenten in het jaar los te volgen, maar u kunt er dus ook voor kiezen om in twee dagen verschillende competenties te trainen. Dit bespaart u tijd in uw agenda!

Samenwerkingen
Boerhaave Nascholing is de oudste post academisch onderwijs geneeskunde (PAOG) van Nederland en is verbonden met het LUMC en Universiteit Leiden. Wij verzorgen onderwijs altijd volgens de meest recente wetenschappelijke ontwikkelingen en werken samen met gekwalificeerde sprekers werkzaam in het hele land. Deelnemers waarderen onze docenten en sprekers met een 4 of hoger op een vijf-puntsschaal. Er zijn zelfs docenten en sprekers die hoger dan een 4,8 scoren.

Boerhaave Nascholing organiseert in nauwe samenwerking met Public Health Eerstelijnsgeneeskunde van het LUMC innovatieve nascholingen en meerjarige opleidingen voor huisartsen, zoals de Kaderopleiding geïntegreerde eerstelijnsouderengeneeskunde. Boerhaave Nascholing biedt voornamelijk onafhankelijke nascholingen aan welke sponsorvrij zijn.

Kwaliteit en accreditatie
De Stuurgroep Eerstelijnsgeneeskunde borgt de inhoudelijke kwaliteit en de praktische toepasbaarheid van onze nascholingen voor huisartsen. Boerhaave Nascholing biedt geaccrediteerd onderwijs, waarbij altijd wordt gekeken naar de beste vorm van onderwijs; online, fysiek of blended. Wij hebben een Beperkte Instellingsaccreditatie (BIA) van ABC1 (Accreditatie Bureau Cluster 1).  

Bekijk het meest actuele aanbod nascholingen voor huisartsen!